Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Mandarinka napsal(a): Co je teda výstupem uplynulých třech týdnů? Měla by přece existovat nějaká relevantní data- např. pokud bychom před třemi týdny nenastolili zákaz pohybu mezi okresy, bylo by o X procent více nakažených, vážných případů, úmrtí atp.

Nikdy neexistuje erudované zhodnocení situace, jen další prodloužení nouzového stavu a další (mnohdy nesmyslná) opatření. 

Obávám se, že ta čísla nemají ani na vládě. Řídí se jen pocity některých z ministrů. Podklady od ÚZISu, co jsem viděl, jsou přinejlepším na úrovni gymnazistů, co nacvakají do Power Pointu pár grafů a tabulek z Excelu, u kterých jen protáhnou tabulku o pár buněk a vydávají to za trend.

Kromě toho nemají ani fantazii a neumí ani napsat odůvodnění, aby vyhověli požadavkům od ÚS. To zvládne i leckterý dutý pivní mozek, co píše bakalářku. Ale vláda nikoliv.

Jinak tě můžu ubezpečit, že a) např. v Praze člověk za celý den nevidí jediného policajta, b) i na poloprázdné ulici v centru skoro nikdo roušku nemá.

0 Citovat

@lma oni tu Astru predevsim cpou do ordinaci PL. Takze tak trochu doufam, ze v ocko centru nebude. 

0 Citovat

Praktický příklad k testování - pracuji v malé firmě s necelými 20 zaměstnanci. Nejpozději příští pátek musíme mít všichni první test. Testy v takových rel. malých množstvích neseženete pod 100 Kč. Stát po byrokratickém kolečku proplatí 60 Kč. Takže firmu to bude ve finále stát nějakých 1000 Kč týdně ze svého. K tomu obrovská spousta času na zorganizování, provádění, administrativu. Ten ztracený čas bude samozřejmě chybět jinde. A nepište sem prosím, že když zachytíme jednoho nakaženého, tak zachráníme firmu před několikatýdenním výpadkem - s covidem ve firmě a s nefunkčním trasováním máme už docela bohaté zkušenosti. Přitom stejně velké úřady zatím testovat nemusí! Stát zkrátka hází firmám a podnikatelům jeden klacek za druhým pod nohy. Od ledna se musí zcela nesmyslně uvádět na fakturách recyklační poplatek u elektra. V praxi úplně k ničemu, zavedení stojí malou firmu tisíce a tisíce za úpravu systémů a režie. Nově se teď každé čtvrtletí musí vykazovat ČSÚ (mimo dalších zcela nesmyslných ročních formulářů) počet lidí na dohody, jejich příjmy atd. Tak bych mohl pokračovat dlouho a dlouho... To jsem trochu odbočil od covidu, ale zkrátka naše mikromanažerská chaotická vláda to řídit nezvládá, tak přehazuje povinnosti na firmy, které zároveň zatěžuje další a další zbytečnou administrativou, dalšími a dalšími zbytečnými náklady.

0 Citovat

@divan😂 my jsme pred 2 tydny meli neplanovanou kontrolu z CSSZ🙄🤮, takhle ulehcuji firmam. A to mi pani rekla, ze to je kvuli tomu, ze jsme vyuzili program Antivirus pro jednatele. A to tenkrat se dusovala Alenka, ze bude stacit cestne prohlaseni a nikoho nebudou kontrolovat😂😂.

0 Citovat

@Mandarinka: ten návrat zkus ještě přehodnotit. Z mnoha stran slyším - pokud nemusíte, do ČR se (zatím) nevracejte. :-)

0 Citovat

@andreko: to mě vůbec nepřekvapuje. Vláda nemá snahu firmám život jakkoliv ulehčit, komplikuje ho naopak (i kdyby tu nebyl covid) čím dál víc a víc.

0 Citovat

Mandarinka napsal(a): Začínám být alergická na argument, že si za to Češi můžou sami, protože jako jediný národ na světě, bez řečí nedodržují opatření. 

Pravda je holt nepříjemná a nikoho by asi před dvěma lety nenapadlo, že čecháčkovské švejkování může mít TAK fatální důsledky. 

0 Citovat

A nenapadlo tě, Petře76, že by ta "pravda" mohla být úplně jiná, než jakou ti média a pohlaváři podsouvají?

0 Citovat

Divan: kolik za tyden zaplatite za kafe, vody, dzusy pripadne jine obcerstveni ?

Nas je v praci 10, dnes jsme se podruhe testovali. Nemusime, ale na podzim u nas prolitnul covid a nechceme si to zopakovat. Kazdej se testuje rano sam, zapise  se do jedne tabulky a jede se dal. Zadna tragedie a sorry, ve firme, ktera ma 20 lidi, 1000 Kc tydne......

0 Citovat

mirjur napsal(a): A nenapadlo tě, Petře76, že by ta "pravda" mohla být úplně jiná, než jakou ti média a pohlaváři podsouvají?

Je to konspirace. Rychle to přepošli, než to smažou! 

 

0 Citovat

@mirjur: Mě by teda taky ta PRAVDA zajímala. Jestli se to bojíš napsat sem, aby po tobě nešli a nesmazali to, tak mi to prosím tě přepošli do soukromých zpráv.

Jsem upřímně velice zvědav na to, co jiného než mentalita našeho národa v souvislosti se šílenou vládou způsobilo to, že máme s výjimkou mini států nejvíce mrtvých na přepočet obyvatel a v počtu nejvíce nakažených na přepočtu obyvatel je před námi jen Černá Hora. 

Česká média? Idnes? Babiš? Ilumináti? Chemtrails? DHL? Merkelová? 5G? Proč právě náš národ byl vybrán, že bude zmanipulovaný a bude ve statistikách nejhorší? Samé otázky.

0 Citovat

I tem portugalcum došlo, že jde do tuhého a narod s jizanskou mentalitou se dokazal hecnout a byt disciplinovanejsi než my tady. A z podobných sracek jsou na tom skoro nejlépe v Evropě.

0 Citovat

U Portugalců spíš věřím tomu, že tam došlo k hromadnému promoření.

Jejich systém testování měl istá kulturní špecifika.

0 Citovat

To bychom uz byli promoreni i my, kdyz mame o 40 % vic potvrzenych mrtvych s covidem. Ani vetsi nadumrti tam netrvalo tak dlouho jako u nas.

0 Citovat

Takže když u nás celé měsíce nefunguje strategie, která tak skvěle zabírá u superdisciplinovaných a semknutých jižanských národů, tak je zřejmě na čase změnit strategii.  

0 Citovat

Jj to bude přesně ten náš hlavni problém. 

0 Citovat

Přesně tak. Odhadem 10% lidí na veřejnosti nenosí roušku/respirátor správně - pod nosem, na půl huby, atd. Jak to asi vypadá za zavřenými dveřmi firem a kanceláří, kde se pohybuje víc lidí pohromadě? Můj tip je, že cca 50 procent respirátor sundá úplně, protože "nebudou podporovat Babiše","žádnej koronavirus neexistuje" atd. Ano, jsou firmy, kde se na to dbá, respirátory se nosí a kontrolují, ale těch bude menšina. Jak to asi vypadá ve firmách, kde ani šéfové nevěří, že ochranná opatření mají smysl?

V létě jsem na vlastní oči viděl, jak vážně bere opatření jižanský národ - Italové.

0 Citovat

To sebemrskačství a nadávání na Čechy je asi národní sport, jak čtu některé příspěvky. Superdisciplinovaní jižané, superdisciplinovaní Němci a proti nim hrozní Češi, kteří nic nedodržují.

0 Citovat

Bydlím na vesnici....a co vidím kolem sebe, tak drtivá většina ani tento náš "nejpřísnější lockdown" nedodržuje. Jedni sousedé, 70+, návštěvy rodiny denně, stejně jako obvykle, pá-ne jim u domu parkují vždy cca 4auta, a celá rodina se schází, tento týden slavili narozeniny, zaparkovaných 6 aut. Druzí sousedé 65+, moji rodiče...nutně musí to a tamto poopravit, vylepšit, každou chvíli si zvou domů řemeslníky, opraváře, známé, vždy bez roušky/respirátoru. Aby mohli sportovat mimo obec (cyklisti),dají si na záda batoh, jako že jedou na nákup, a courají po celém okrese. Na vesnici hospody otevřené dvě, na tajňačku, plno lidí, kosmetička, kadeřnice chodí na zavolání domů. Roušku venku nenosí vůbec nikdo, viděla jsem snad 1osobu s ochranou úst za celou dobu. Když jsme odložili návštěvu známých, protože lockdown, klepali si na čelo, jestli jsme spadli z višně....takže asi tak nějak u nás vypadá tvrdý "lockdown", a já osobně se vůbec nedivím, že jsme tam kde jsme

0 Citovat

Velkou část viny má pár lidí ze státní správy. Rážová z hygieny nebyla schopna půl roku zkrotit jednotlivé hygienické stanice, napojit je na centrální systém, nadefinovat jim jasná pravidla a vynutit dodržování. Trasování je obří fail.

Pak tu máme Černého. Tajení informací, statistik a hlavně na podzim před vládou zastíral, co se na nás valí.

A vítězem je pan chaos Babiš, který do všeho kecá a rozbíjí práci ostatních. Spousta rozumných už raději odešla. Kdyby se držel v pozadí, situace by byla hodně lepší. Ale on de facto paralyzoval, na co šáhl.

0 Citovat

divan: proč se to tu tedy tak šíří? Protože máme premiéra STBáka? Protože byl Prymula na fotbale?  Protože nám koronavirus vypouští DHL z letadla? Protože není všechno otevřeno? Protože zdravotníci dělají špatně svoji práci?

Jinak mi přijde, že ta omezení nejvíce vadí těm, kteří na ně nejvíc kašlou. A ještě si myslí, že ti, kteří je dodržují, jsou hlupáci, kterým je to jedno :-)

 

0 Citovat

tbu: no jednoznačně kvůli švejkování a čecháčkovství. Chaotická vláda které už skoro nikdo nevěří, (a další - viz příspěvek Leoše Literáka) za nic nemůže, další instituce taky ne. Za všechno můžou hrozní lidi . Je to správná odpověď?

Každý na to máme zkrátka jiný názor. Navíc tahle debata nikam nevede, protože tu tristní situaci nevyřeší.

0 Citovat

divan: Nerozumím. Není to jedno a to samé? Jestli tomu budeš říkat švejkování a čecháčkovství nebo jinak je jedno. Problém je nedodržování opatření. Neděláme to přeci kvůli vládě, ale kvůli sobě . I kdyby bylo ve vládě 10 Babišů, tak je mi to u prdele. Chci už normálně žít a ne se v tom marasmu brodit další rok. Ale velké části populace tohle nedochází.

 

0 Citovat

To já chci taky žít normálně. Rozumná nařízení dodržuji. Ale v prázdném parku nebo na prázdné ulici mě s rouškou fakt neuvidíš. A naše vláda na tomhle marasmu má zásadní podíl: dlouhodobě dělá zmatené a nesystémové kroky, ode zdi ke zdi, žádný plán. Pak už spousta lidí nevěří ani těm opatřením, která smysl mají/by měla .

Jen tak pro zajímavost náhodný titulek, vím, že nám to nijak situaci v ČR vyřešit nepomůže, ale lidi co nedodržují i smysluplná opatření se najdou všude, není to česká výjimka: https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...?zdroj=top

 

0 Citovat

@divan: Jaké sebemrskačství? To že jsme nejhorší na světě je fakt. Ano, částečně za to může vláda, ale částečně i národ. Nebo jako lidé nemají odpovědnost za svoje chování?

Já Babiše nesnáším od prvního roku, co byl ministr financi a je hrozná ironie, kolikrát už jsem byl od známých nebo na netu nazván voličem ANO, kvůli mému respektu z covidu, nezlehčování situace a dodržování opatření (skoro všech :D)

0